Vinkkejä uudisrakennuksiin

Etsitkö uutta lämmitysjärjestelmää? Voit pienentää lämmityskulujasi asentamalla nykyaikaisen ja taloudellisen lämmitysjärjestelmän. Samalla teet merkittävän panostuksen ilmastonsuojeluun.

Uusiutuva energia on paras ratkaisu uusiin rakennuksiin. Mutta myös fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuvat energiatehokkaat lämmitysjärjestelmät alentavat lämmityskuluja. Jokainen lämmitysjärjestelmä ei kuitenkaan sovi jokaiseen kotiin.

Aloita suunnitteluvaihe hyvissä ajoin

Huomioi oikeantyyppinen lämmitys uuden kodin suunnittelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällä tavoin voit toteuttaa rakennusprojektisi uuden lämmitysjärjestelmän mukaisesti.

Lämmitysjärjestelmän teho

Uuden lämmitysjärjestelmäsi tulee tietenkin tuottaa tarpeeksi lämpöä. Sama pätee myös käyttöveteen: kuumaa vettä tulisi olla saatavilla jokaisesta hanasta kaikkina aikoina ja halutussa määrin.

Pidä huolta siitä, että uusi lämmitysjärjestelmäsi on tarpeeksi joustava, jotta sitä voidaan päivittää. Tällä tavoin lämmityslaitteisto täyttää vaatimuksesi, vaikka tarpeesi odottamatta lisääntyisivät.

Lämmityksessä ei ole kyse ainoastaan tuotosta, vaan myös siitä energiamäärästä, jonka järjestelmän toiminta vaatii. Sen vuoksi voi olla taloudellisesti järkevää investoida tehokkaampaan järjestelmään lämmityskustannusten minimoimiseksi pitkällä aikavälillä.

Lämmityksen ja lämpimän veden valmistuksen tarpeet

Henkilöiden lukumäärä uudessa kodissasi ja lämmitettävä pinta-ala määrittävät tarvitsemasi lämmön määrän ja niin ollen myös tehon. On parempi suunnitella hieman yli enimmäistarpeidesi. Tällä varmistetaan, että käytössäsi on runsaasti lämmintä vettä, vaikka jokainen perheenjäsen päättäisi nauttia kuumasta kylvystä.

On olemassa nyrkkisääntö laskiessasi energiavaatimuksiasi. Kilowattitunti (kWh) on sähköyhtiöiden käyttämä laskutusyksikkö kuluttajille tarjotussa sähkössä:

kW lämmityskapasiteetti (neliömetrien lukumäärä × 50 W/m²: 1 000) + kW lämpimän veden tuotto (noin 30 % yllä olevasta arvosta) = kW nimellislämpöteho

Tämän kaavan mukaisesti matalaenergisen talon, jonka asuintila on 130 m2, nimellislämpöteho on 8,5–9 kW. Nimellislämpöteho on jatkuvasti käytössä olevan lämmitysjärjestelmän maksimaalinen saavutettavissa oleva antoteho.

Vaillantin lämmitysasiantuntijat voivat määrittää tarkat vaatimukset, jotka liittyvät yksilölliseen rakennusmenetelmääsi, pinta-alaan, julkisivueristyksiin ja saniteettitilojen lisävarusteisiin.

Lämpimän veden käyttömukavuus: keskitetty tai hajautettu

Miten haluat varmistaa lämpimän veden saannin? Voit valita joko kellarissa sijaitsevan varaajan tai hanojen lähellä sijaitsevan vedenlämmittimen. Keskitetty kuumanvedenjakelu riittävän suurella kuumavesivaraajalla on erityisen kätevä ratkaisu. Tilaa säästävä yhdistelmäyksikkö on ihanteellinen vaatimusten ollessa matalammat. Ja taloudellinen, sähköllä toimiva vedenlämmitin sopii yksittäisiin, kaukana toisistaan oleviin hanoihin.

Oikean energialähteen valinta

Yleisesti ottaen on suositeltavaa täyttää lämmitysvaatimuksesi täysin uusiutuvilla energialähteillä, kuten ympäristöstä saatavalla tai aurinkoenergialla. Näin valmistaudut hupeneviin resursseihin, nouseviin energiakustannuksiin ja lisääntyviin ilmastonsuojeluvaatimuksiin.

Siitä huolimatta testattujen ja korkean hyötysuhteen omaavien, fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuvien teknologioiden käyttö voi myös olla järkevää. Kaikki tämä riippuu olosuhteistasi ja mieltymyksistäsi.

Voit myös kätevästi yhdistää eri teknologioita keskenään, esimerkiksi käyttämällä kaasukäyttöistä kondenssikattilaa yhdessä aurinkopaneeleiden kanssa. Lue lisää energialähteistä [-> Linkki energialähdesivulle]

Lue lisää uusiutuviin energialähteisiin pohjautuvista teknologioista [-> Linkki lämpöpumppujen, pelletin ja aurinkokeräimien tuotesivuille]

Lue lisää kaasukäyttöisistä kondenssikattiloista [-> Klikkaa tästä, niin pääset tuotesivulle]

Mihin uusi lämmitysjärjestelmä kannattaa sijoittaa?

Halusit sitten sijoittaa lämmityslaitteiston kellariin, olohuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen, voimme tarjota oikean ratkaisun jokaiseen sijaintiin. Mitä enemmän asumistilaa, sen parempi. Sen vuoksi rakennamme nykyaikaiset lämmittimemme niin, että ne tarjoavat erittäin hyvän suorituskyvyn pienessä tilassa. Järjestelmän valinta riippuu saatavilla olevasta tilasta.

Vaikka asuinpinta-alan jokaiselle neliömetrille olisi jo suunniteltu käyttötarkoitus, siellä on silti reilusti tilaa kaasukäyttöiselle kondenssikattilalle. Seinälle ripustettavia lämmityslaitteita on saatavilla eri tehovaihtoehdoilla pieniin, keskisuuriin ja suuriin vaatimuksiin.

Hyvä paikka kaasukäyttöiselle kondenssikattilalle, jonka tukena käytetään aurinkolämpöä, on ullakko. Tämä pätee erityisesti Vaillantin kompaktiin kondenssikattilaan. Lyhyt matka aurinkopaneeleille vähentää lämmönhävikkiä. Ilma-/hormikanava voidaan asettaa suoraan katon läpi ilman, että tarvitaan savupiippua.

Mieluisin lämmönjakelu

Yleisesti ottaen mitä suurempi mitä suurempi lämmönluovutusala, sitä matalamman lämpötilan uuden lämmitysjärjestelmän tulee tuottaa ja sitä tehokkaammin se toimii. Energian käytön näkökulmasta lattialämmitys on niin ollen ihanteellinen uudisrakennusten lämmittämiseen. Se säästää tilaa ja antaa sinulle tarvittavan lämmön matalissa lämpötiloissa. Lattialämmitys on erinomainen perusta nykyaikaisille järjestelmille, kuten lämpöpumpuille tai aurinkoenergiajärjestelmille.

Rahoitus

Uuden lämmitysasennuksen kustannuksia voidaan pienentää huomattavasti kunnollisella suunnittelulla ja neuvoilla. Sinun ei tarvitse maksaa kaikkea kerralla. Pidä huolta siitä, että uutta lämmitysjärjestelmää voi parantaa tulevaisuudessa, esimerkiksi lisäämällä siihen aurinkoenergiajärjestelmä.

Saatat täyttää vaatimukset valtion rahoitukselle ostaessasi uuden lämmitysjärjestelmän, mikä myös pienentää investointikustannuksia.

Oikea lämmitysjärjestelmä

Ei ole olemassa vakioratkaisua etsiessäsi oikeaa lämmitysjärjestelmää. Mutta tarpeisiisi sopivan järjestelmän löytäminen ei ole vaikeaa. Ota yhteyttä Vaillantin lämmitysasiantuntijoihin. He auttavat sinua suunnitellessasi uuden lämmitysjärjestelmän asennusta.

Etsi myynti- ja palvelukumppani alueeltasi.