Vinkkejä modernisointiin

Lämmityksen uusiminen on yleensä erittäin hyvä päätös. Uudet ja tehokkaammat lämmitysjärjestelmät vähentävät merkittävästi laitteiston energiankulutusta. Lämmityksen uusiminen johtaa matalampiin käyttökustannuksiin ja pienentää ympäristövaikutusta.

Modernisointi ei vie kovin paljon aikaa: yleisesti uuden lämmitysjärjestelmän asennukseen kuluu enintään kolme päivää. Etenkin jos kyseessä on Vaillantin järjestelmä, koska komponentit ovat mahdollisimman pitkälle valmiiksi koottuja.

Kun uusit lämmityksen, voit säilyttää olemassa olevan energialähteen, tai siirtyä vähitellen, tai täysin uusiutuvan energian käyttöön.

Olemassa olevan energialähteen käyttäminen nykyaikaisen teknologian kanssa

Vaihda vanha lämpökattilasi moderniin, korkeahyötysuhteiseen kattilaan, joka hyödyntää kondenssitekniikkaa. Järjestelmäsi käyttökustannukset pienenevät huomattavasti samalla kun suojelet ympäristöä. Kondenssikattilamme hyödyntävät palamiskaasun lämpöä, joten ne ovat energiatehokkaampia. Sinulle tämä merkitsee pienempiä kustannuksia.

Tämä nopea ja helppo ratkaisu vaatii vain pieniä muutoksia, jos niitäkään. Vain savupiippusi saattaa tarvita pieniä muutoksia.

Lue lisää Vaillantin kaasukäyttöisistä kondenssikattiloista

Asteittainen siirtyminen uusiutuvaan energiaan

Useimmat vanhat lämmityslaitteet ovat tehottomia ja tuottavat liikaa hiilidioksidia. Myös polttoaineiden nousevat hinnat lisäävät käyttökustannuksia. Uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitysjärjestelmien avulla riippuvuutesi kalliista fossiilisista polttoaineista vähenee samalla kun suojelet ilmastoa. Kaikkeen ei tarvitse investoida samalla kertaa. Sen sijaan uusia laitteita voi asentaa tarpeen mukaan.

Kustannussäästöjä auringon avulla

Voit täydentää lämmitysjärjestelmääsi uusiutuvaa energiaa hyödyntävillä komponenteilla. Voit esimerkiksi tuottaa lämpöä käyttöveden valmistukseen ja lämmityksen tueksi aurinkokeräimellä ja yhdistää tähän modernin kondenssikattilan. Uudistukset eivät ole monimutkaisia ja voivat auttaa sinua vähentämään lämmityskulujasi huomattavasti.

Lue lisää Vaillantin aurinkokeräimistä

Hybridijärjestelmät: uusiutuva energia ja kaasulämmitys

Etsitkö pientä ja kompaktia yksikköä, joka käyttää uusiutuvaa energiaa? Silloin hybridijärjestelmä on mielenkiintoinen ratkaisu. Hybridijärjestelmä yhdistää lämpöpumpun ja kaasukäyttöisen kondenssijärjestelmän pienessä tilassa. Seinälle ripustettavia sisäyksikköjä voidaan käyttää joustavasti, ja ne on helppo asentaa jälkikäteen. Älykäs hybridijärjestelmä takaa korkeat säästöt käyttökustannuksissa.

Siirtyminen täysin uusiutuvaan energiaan

Etsitkö vaihtoehtoa, joka ottaa tulevaisuuden vaatimukset parhaiten huomioon? Silloin kannattaa keskittyä täysin uusiutuvaan energiaan. Sen avulla saavutat riippumattomuuden fossiilisten polttoaineiden nousevista kuluista. Saavutat eniten säästöjä käyttökustannuksissa ja suojelet ympäristöä. Useissa valtioissa voit myös saada valtionapua.

Lämpöpumput: oma energialähteesi

Modernit lämpöpumput hyödyntävät ilmasta, vedestä tai maaperästä peräisin olevaa lämpöä lämmitykseen ja käyttöveden valmistukseen. Tätä energiaa on saatavilla ympäri vuoden, rajattomasti. Lämpöpumppu toimii erittäin ympäristöystävällisellä tavalla, koska se ei tuota päästöjä.

Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen sopiva lämmityksen uusimiseen, sillä se ei vaadi suuria remontteja. Siirtymiskustannukset ja hankintahinnat ovat matalat. Mutta myös keruulius-vesi-lämpöpumpun tai vesi-vesi-lämpöpumpun asennus voi kannattaa kiinteistösi tilasta riippuen.

Mitä matalampi vaadittu menolämpötila on, sitä tehokkaampi lämpöpumppu on. Sen vuoksi talossasi tulisi olla laajat lämmityspinnat, jotka mahdollistavat toiminnan matalissa lämpötiloissa. Talon tulisi olla myös hyvin eristetty energiatehokkaan toiminnan takaamiseksi.

Lue lisää Vaillantin lämpöpumpuista

Oikea lämmitysjärjestelmä

Ei ole olemassa vakioratkaisua etsiessäsi oikeaa lämmitysjärjestelmää. Mutta tarpeisiisi sopivan järjestelmän löytäminen ei ole vaikeaa. Ota yhteyttä Vaillant-kumppaniisi. He auttavat sinua suunnitellessasi uuden lämmitysjärjestelmän asennusta.

Löydä asentaja